Kirkkokonsertti "Siunaa ja varjele meitä"

Kirkkokonsertti Kinnulan kirkko

Annastiina (mezzosopraano) ja Pertti Tahkola (urut) pitävät Suomi-100 henkisen konsertin Kinnulan kirkossa.

Kirkkokonsertissa kuulemme musiikkia suomalaisilta säveltäjiltä. Säveltäjänimiä ovat mm. Merikanto, Sibelius, Sonninen ja Hannikainen. Heidän lisäkseen kuulemme muitakin säveltäjiä ja Pertti Tahkolan urkuimprovisaatioita.

Mezzosopraano Annastiina Tahkola valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta Kuopion osastosta pääaineenaan kirkkomusiikki 1995. Lauludiplomin hän teki kaksi vuotta myöhemmin. Musiikkipedagogin tutkinnon Tahkola suoritti 2007 Savonia-amk:ssa. Hän on täydentänyt lauluopintojaan myöhemmin mm. Peter Lindroosin johdolla sekä useilla mestarikursseilla. Tahkolan instrumentteja ovat myös piano ja huilu.

Pertti Tahkola valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta Kuopion osastosta 1996 pääaineenaan laulu, opettajanaan mm. Peter Lindroos. Lauludiplomin hän on tehnyt prof. Jorma Hynnisen johdolla. Tahkola on syventynyt myös urkuimprovisaatioon ja täydentänyt opintojaan mm. Peter van Djkin sekä Kaj-Erik Gustaffsonin mestarikursseilla.

Martti Hertteli