alba ja tennarit

Rippikoulu

Suomessa rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna kun nuori täyttää 15v. Rippikoulu sisältää tutustumista oman seurakunnan toimintaan ja työntekijöihin, sekä opintoja kristinuskosta. Rippikoulu tarjoaa hyvän mahdollisuuden pohtia omaa uskoa ja suhdetta seurakuntaan; nuori otetaan mukaan omana itsenään ja tarjotaan mahdollisuus jakaa omia ajatuksia ja kokemuksia. Rippikoulun suorittamisen jälkeen saa oikeuden osallistua konfirmaatioon.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen saa oikeuden:

- Osallistua itsenäisesti ehtoolliselle
- Toimia kummina
- Voi saada kirkollisen vihkimisen
- Saa äänestää seurakuntavaaleissa (+16v)
- Saa asettua ehdolle saurakuntavaaleissa (+18v)

Aikuisrippikoulu

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Silloin rippikoulu on yleensä yksityisrippikoulu jonka sisältö, aikataulu ja muoto räätälöidään yhdessä papin ja rippikouluun tulevan kanssa. Jos haluat aikuisena käydä rippikoulun, ota yhteyttä seurakuntamme pappeihin, yhteystiedot löydät täältä.

Rippikoulut 2018

Rippikoulun 2018 tutustumisjakso alkaa 3.12 jumalanpalveluksella Kinnulan kirkossa. Vanhemmille tarkoitettu infotilaisuus messun jälkeen seurakuntakodissa. Käymme koululla marraskuussa, jossa jaetaan ilmoittautumiskaavakkeet rippikouluun. Tutustumisjakso on kaikille sama, riippumatta siitä missä käyt rippikoulun.

Rippikoululaisten VANHEMPIEN ILTA on Tahkoniemen leirikeskuksessa, päivä ja aika ilm myöhemmin. Tulo omilla kyydeillä.

Rippikouloulaisten opetusviikonloppu pidetään seurakuntakodissa

Kinnulalaisten rippikoululeiri Tahkoniemen leirikeskuksessa 11-16.6.2018 ja konfirmaatio Kinnulan kirkossa 17.6.2018

Tahkoniemeen leirille tulevien yhteinen Riparihärveli järjestetään Pihtiputaan Tahkoniemessä toukokuussa, ajankohta myöhemmin. Lähtö bussilla kirkon pihasta.

alba ja hihat