Viaton ilo - urkukonsertti

9.1.2019 14.40

Urkutaiteilija Pauliina Hyry Urkutaiteilija Pauliina Hyry sekä Kotkan Porthan-barokkiurut. Valokuva: Adele Hyry

Viaton ilo - urkukonsertissa kuullaan urkutaiteilija Pauliina Hyryn tulkintoja etupäässä J.S. Bachin ja F. Mendelssohnin urkuteoksista.  Pauliina ihastui Martti Lutherin myönteiseen musiikinteologiaan ja levytti reformaation juhlavuoden kunniaksi Kotkan kirkon Porthan-barokkiuruilla soololevyn Vater unser (Isä meidän) .

2017 julkaistun levyn musiikki soi hyvin myös Kinnulassa, onhan soitin Kotkan urkujen pikkusisko.

Barokkiurkujen voima ja värikkyys tuovat hyvin esiin säveltäjämestareitten kuvaamaa elämän riemua ja rikkautta, syviä luterilaisia sydänääniä.

Lähes sama ohjelma kuullaan myös Pihtiputaan kirkossa klo 14.

"Musiikki luo viatonta iloa, se on ainoa mikä voi auttaa ahdistuksissa." (Luther)

Dir. mus. Pauliina Hyry (S. Toivanen,  MIKKELI) on espoolainen kirkkomuusikko ja urkutaiteilija. Hän konsertoi aktiivisesti kotimaassa ja on vieraillut myös ulkomailla.

Pauliina on tullut tunnetuksi vahvoista, ihmiselämää pohtivista tulkinnoistaan ja hänen soololevynsä Via Lucis ja Vater unser ovat saaneet kiittävän vastaanoton julkisuudessakin. Konserteissaan hän esittää mielellään myös kirkkokansan rakastamia klassikoita.

Molempia levyjä voi ostaa konsertin jälkeen.