Iltamusiikki

ti 18.2. kello 19.00 - ti 18.2. kello 20.15
Kinnulan kirkko

Tuttu diplomiurkuri Christian Ahlskog tulee konsertoimaan Kinnulaan tiistaina 18. helmikuuta klo 19 yhdessä oppilaittensa kanssa. Illan musiikissa mukana myös kamarikuoro Vox Solenne ja oman seurakunnan seurakuntakuoro.

Iltamusiikissa palaamme urkujen vihkiäiskonsertin tunnelmiin. Kuorot esittävät osittain samoja teoksia kuin urkujen vihkiäiskonsertissa maaliskuussa 2017. Kuulemme mm. Dieterich Buxtehuden kantaatin   Alles, was ihr tut (Tehkää kaikki nimeen Jeesuksen) kamarikuoro Vox Solennen ja Oulun Konservatorion kirkkomusiikin opiskelijoiden kuoron esittämänä. Teoksen säestää uruilla Christian Ahlskog.

Christian Ahlskog toimii Oulun konservatorion kirkkomusiikin koulutuksen linjajohtajana ja urkujensoiton lehtorina. Kirkkomusiikkikoulutus antaa valmiudet musiikkialan perustutkintoon kirkkomusiikkiin suuntautuen, tutkintonimike on muusikko ja suuntautumisvaihtoehtona kirkkomusiikki. Opintoihin kuuluu mm. urkujen- ja pianon soitto, laulun opiskelu, kuoronjohto, kuoro, erilaiset lauluyhtyeet ja teoria-aineet. Valmistuneista suurin osa on lähtenyt jatko-opintoihin Sibelius-Akatemiaan. Iltamusiikissa saamme kuulla oppilaiden monipuolisia esityksiä. Buxtehuden lisäksi säveltäjien listassa ovat mm. J.S. Bach, J.M. Haydn ja J. Pachelbel.

Kamarikuoro Vox Solenne on jo tuttu vieras Kinnulan seurakunnassa. Kamarikuoroa johtaa Kinnulan kanttori Martti Hertteli. Vox Solenne on tehnyt yhteistyötä Kinnulan seurakuntakuoron kanssa. Kuulemme näiden kuorojen yhteisesityksen ja myös koko suuren kuoron, eli opiskelioiden kuoron, Vox Solennen ja seurakuntakuoron yhteisesityksiä. Iltamusiikkiin on vapaa pääsy. Keräämme vapaaehtoisen kolehdin kirkkomusiikkityölle.