Uutislistaukseen

KÄYTÄNNÖN OHJEITA JUMALANPALVELUKSIIN JA KIRKOLLISIIN TOIMITUKSIIN EPIDEMIAN AIKANA

15.3.2020 12.17

Kirkkohallituksen ohjeen mukaan kaikki jumalanpalvelukset ovat sanajumalanpalveluksia kiirastorstaihin asti. Kättelyä vältämme joka tilanteessa. Kolehti kerätään jumalanpalveluksen jälkeen pääovella. Virsikirjat jätetään penkkeihin, jotta ne voidaan kierrättää myöhemmin uudestaan kosketustartunnan välttämiseksi. Olisi toivottavaa, että kirkon penkeillä istutaan pienen välimatkan päässä vierustoverista. Nämä ohjeet koskevat myös kirkollisia toimituksia.

Jatkossa seurakunnan työntekijät eivät osallistu muistotilaisuuksiin. Epidemian edetessä kehotamme omaisia harkitsemaan muistotilaisuuksien siirtämistä myöhäisempään ajankohtaan.