Kinnulan kirkko

Kirkkotie 2, 43900 Kinnula

Kesä-elokuussa avoinna klo 9-15, muina aikoina sopimuksen mukaan

Kinnulan kirkko Kinnulan kirkko valmistui vuonna 1867. Sieviläinen kirkonrakentaja Otto Korkiakoski pystytti keskeisesti korostetun ristikirkon, jonka länsisakaran jatkeeksi on rakennettu kellotorni.
Kirkko on sisäkulmistaan viistetty. Ristikeskuksesta nousee nelikulmainen taitekattoinen torni, jonka kulmiin on sijoitettu kirkkosaliin avautuvat ikkunat.

Kirkkoa korjattiin vuonna 1916 arkkitehti Yrjö Sadeniemen laatimien korjaussuunnitelmien pohjalta. Viimeisin suuri kunnostus vuodelta 1974 perustui arkkitehti Saara Juolan laatimiin piirustuksiin.

Kinnulalaiset perustelivat tarvettaan oman kirkon rakentamiselle "... se sen tietää, joka harva se pyhä, kuin ei ole kirkkoretkillänsä hengen vaarassa kiikkunut Kivijärven aavalla tuulisella selällä, että se viimein rupeaa arveluttamaan lähteäkö ollenkaan kolmen ja neljän peninkuorman päästä tälle tukalalle matkalle, vaikka tunto ja sydän kyllä ovat käskemässä ja kehottamassa Jumalan Sanan kuulemiseen." Kirkossa on noin 350 istumapaikkaa. Kirkon pääoven yläpuolella on lehteri. Urut on sijoitettu alakertaan pohjoiseen ristivarteen. Uudet urut valmistuivat vuoden 2017 alussa. Urkujen käyttöönotto ja vihkiäiskonsertti oli 19. maaliskuuta 2017.
Vaativa pyörätuolireitti

Kirkkotie 2, 43900 Kinnula